Veľký význam malého e

Editoriál

V novej elektronickej forme prichádzajú za vami naše noviny eEFN (E - KU Flash News). Viem, že niektorým bude chýbať tlačiarenská farba, ktorá aj mne po 15 rokov existencie novín ešte stále príjemne voňala. Ale rozhodnutie už padlo. Pár slov k editoriálu, ktorý bol tiež "ohrozeným" druhom. Zvažovala som písanie editoriálov ukončiť, veď dnes je skoro všetko o povinnostiach, termínoch, tabuľkách, o "jadre" problémov... Ale dobré duše z môjho okolia zavelili – nie, nech ten elektronický "formát" (= ohavné slovo) je trochu poľudštený. Takže sa budeme stretávať naďalej, editoriál reformu prežil!
čítať celý článok

  Organizácia školského roka 2010/11

Školský rok v E – KU Inštitúte JaIK sa začína 8. 9., resp. 9. 9. 2010. Rozvrh má každý poslucháč E – KU uvedený na prihláške. Upozornenie! V E – KU môžu žiaci ZŠ a SŠ odovzdať vzdelávacie poukazy. V letnom semestri (2. polroku) si môžu uplatniť zľavu na školnom. Upozornenie! Odovzdanie VP je dobrovoľné rozhodnutie rodiča, resp. žiaka, takisto ako aj rozhodnutie E – KU o poskytnutí zľavy. To znamená, že E – KU Inštitút nie je povinný takto postupovať. Príspevok na VP je určený na rozvoj vzdelávacieho zariadenia a jeho použitie je prísne kontrolované.
čítať celý článok

  Jazykové skúšky, prípravné kurzy na skúšky a ďalšie kurzy
  v septembri

V prehľadnej tabuľke vám ponúkame aktuálne termíny skúšok a kurzov, ktoré sa otvárajú v septembri.
čítať celý článok

  Náhrada maturity

V tomto šk. roku môžu maturanti využiť presne určené jazykové certifikáty ako náhradu maturity z cudzieho jazyka. E – KU Inštitút ako najväčší držiteľ jazykových licencií ponúka v tomto smere najviac možností – od jazykových štátnic až po najuznávanejšiu skúšku TOEFL. K jednotlivým skúškam sú v ponuke prípravné kurzy.
čítať celý článok

  Výberové konanie - prémiové štipendium 2011/ Nemecko

E – KU Inštitút jazykovej a interkultúrnej komunikácie v Nitre vypisuje výberové konanie pre uchádzačov o prémiové štipendium Goetheho inštitútu. Štipendium je určené pre študentov E – KU na mesačný jazykový pobyt v roku 2011. V štipendiu sú zahrnuté všetky náklady počas pobytu, vrátane vreckového.
čítať celý článok

  European Day of Languages

Dňa 22. 9. 2010 pripravuje E – KU Inštitút vo svojich priestoroch už 7. ročník Európskeho dňa jazykov. Je to sviatok, ktorý sa v EÚ oslavuje od roku 2001 a poukazuje na vzácne bohatstvo Európy spočívajúce v jej jazykovej a kultúrnej rôznorodosti. V tento deň E – KU vyhlási výberové konanie na štipendijný mesačný pobyt v Nemecku a ďalší ročník súťaže Slovo roka. Okrem typických aktivít, ktoré sú už tradične organizované, ako napr. zábavné súťaže, výstavky, prezentácie a pod., je pripravená aj jedna novinka: E – KU sa zúčastní na 1. ročníku Európskeho dňa jazykov, ktorý bude prebiehať v obchodnom centre Mlyny, a to v piatok 24. 9. 2010 od 13.00 do 18.00 h. Radi vás medzi nami privítame. Organizátori pripravujú rôzne prekvapenia!
čítať celý článok

  7. ročník súťaže Slovo roka 2010

Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov vyhlasuje E – KU Inštitút JaIK súťaž Slovo roka 2010. Súťaž je výrazom živého záujmu o súčasný cudzí jazyk, hľadania kreatívnych možností a motivácie pri osvojovaní si cudzieho jazyka. Súťaž o najzaujímavejšie slovo bude prebiehať pre interných žiakov a študentov E – KU vo všetkých cudzích jazykoch, ktoré sa v inštitúte vyučujú. Súťažiaci budú rozdelení do príslušných kategórií podľa veku a stupňa pokročilosti ovládania jazyka. Okrem víťazov jednotlivých kategórií bude vyhlásený hlavný víťaz súťaže. Stane sa ním súťažiaci z kategórie, ktorá je určená pre účastníkov s najvyššou jazykovou úrovňou.

Ďalšie aktivity

Najväčší držiteľ jazykových licencií v SR